Choď na obsah Choď na menu
 


Duchovia a prízraky

 

images.jpg

 

Duchovia, prízraky a strašidlá sa zjavujú už tisícky rokov a vo všetkých kultúrach. Nájdeme o nich zmienky v náboženskej literatúre, napríklad v Biblii, v Koráne, v ezoterických a filozofických pojednaniach, vo spisoch učencov i vedcov zaoberajúcich sa výskumom paranormálnych javov; stretávame sa snimi v bulvárnej tlači. Ľudia prisahajú, že videli navštevníkov z iných svetov, že snimi hovorili, dotýkali sa ich, cítili ich; že ich týto navštevníci viedli či sa k ním chovali nepriateľsky a desili ich.
Navzdory tisícom blýzkym stretnutiam nemáme žiadny hmatateľný vedecký či technický dôkaz o existencii uvedených javov. ľudia, ktorí prežili spirituálny kontakt dôverného charakteru, sú si istí tým, čo videli a počuli. Duchovia a prízraky sa zjavujú prevdepodobne iba na základe istých vezieb k žijúcim ¾uïom, ku konkrétnym domom, budovám, bojovím poliam a miestam, kde duch kedysi žil alebo zomrel. Takáto duchovná entita doteraz neprerušila svoje väzby s pozemskou rovinou.
Niektorý duchovia nevedia, ako prerušiť svoje pozemské väzby, iný si neuvedomujú, že zomreli, ďalší zase majú dojem, že ešte nedali do poriadku svoje pozemské záležitosti. Struène povedané, duchovia pripútaní k zemi sú zmätení a nešťastní. Uviazli medzi dvoma svetmi. Strašidelní duchovia niesú väèšimou zlí a mnohým z nich vlieva silu strach, s ktorým ich vnímame. Niektorí znich sú plní hnevu, nenávisti a tužby po pomste, ale väèšinou sú to len stratené duše.
Rozlišujeme: prízraky sú zosnulí netelesní duchovia potilujúci sa medzi nami a hľadajúci svoju vlastnú realitu. Niektorí z ních nemôžu odísť, niektorí nechcú, iní zase nevedia ako odísť, mnohých z ních ťažia ich minulé skutky. Môžu sa zjaviť jednému človeku alebo niekoľkým ľuďom súčastne. Zdá sa, že takéto stretnutia sa najčastejšie prihodia psychicky vnímavým alebo poučeným ľuďom. cassiopeia_resize.jpg
Prízraky sa môžu objaviťť ako pevné, neostré, polopriehľadné alebo strieborne biele entity. Niektoré prízraky hovoria alebo spevajú, vznášajú sa alebo chodia - záleží to na miere sústredenia ich energie. Sú také zjavenia spôsobené myšlienkovou projekciou pozorovateľa, predovšetkým keď má pozorovateľ mimoriadne vyvinutú schopnosť mymozmyslového vnímania a telekinézy? Je naša predstavivosťť či strach pre prízraky zdrojom sily? Zdá sa, že prízraky je možné rozdeliť do troch kategórií:

1. Pasívne: tiene, slabé, smutné, priesvitné

2. Nezbedné: prejavujú sa slovne alebo dokonca hlučne, majú kompaktný vzhľad - "Pozri sa na mňa!"

3. Zlomyselné: hlasité, agresívne, bojovné, desivé, niekedy prejavujú i náznaky zúrivosti.

Vetšina takýchto netelesných entít sa prejavuje pod rúškom noci, obvykle okolo štvrtej hodiny rannej, ale boli zaznamenané tiež zjavenia za denného svetla. Objavujú sa vo snoch a samozrejme pri seánsach. Inými slovami povedané, objavujú sa kedykoľvek sa im zachce.
Prízraky sa im môžu objaviť v snoch alebo v spánku, predovšetkým hypnotickom. Objavujú sa na počiatku fáze hlbokého spánku, alebo vo fáze prebúdzania. Obe snové fázy sa nazývajú snové halucinácie.
Počula som o prípadoch duchov zjavujúcich sa za niekoľko rokov po svojej prvej navšteve: vo výročný deň ich smrti, ak nastanú ťťažkosti v rodine žijúcich príbuzných, alebo pokiaľ existovala silná väzba medzi zomrelým a žijúcim človekom.
Sú a nami, či sú už dobrí, zlí alebo neutrálni. Naviazali sme pravdepodobne viacej stykov s netelesnými entitami, ako si uvedomujeme.

 

 

images--6-.jpg

http://www.luciferianizmus.estranky.cz/clanky/duchovia-a-prizraky.html